AG5 Skills geïmplementeerd

AG5 is een web-based vakbekwaamheidsmanagementsysteem. Hierin registreert de GHOR de door een GHOR-functionaris gevolgde en te volgen opleidingen, trainingen en oefeningen (OTO). Daarnaast maken de OvD-G, ACGZ en DPG hun inzetrapportage in een speciaal voor de functie ontwikkeld AG5 inzetformulier. Tegelijkertijd wordt deze gevoelige informatie door AG5 versleuteld bewaard en bewaakt op haar lokale servers.

Overgang naar AG5 Skills

Op 7 november 2015 is de GHOR overgegaan op AG5 Skills. Aan de definitieve implementatie van AG5 Skills is een test- en acceptatietraject van een aantal maanden vooraf gegaan. Ook hebben AG5 kerngebruikers een instructie bijgewoond.

Verbeteringen

Naast een volledig nieuwe look-and-feel in AG5 Skills (kleurstellingen e.d.), zijn in de nieuwe release de GROP (GGD Rampen Opvang Plan) en GHOR AG5 omgevingen geïntegreerd. Het organiseren en registreren van gezamenlijke GGD en GHOR OTO- activiteiten wordt daarmee beter ondersteund.

De nieuwe AG5 Skills module is gebruiksvriendelijk opgezet. Nieuw is dat een OTO- activiteit start met een overzichtelijke samenvatting. Deze bestaat uit een datum (of een aantal data), het aantal deelnemers/oefenstaf en de presentie. Ook kan eenvoudig worden geswitcht tussen lijst- en agendaweergave. Dit geeft een goed beeld van de geplande vakbekwaamheidsactiviteiten in de tijd. Ook ondersteunen de vernieuwingen het monitoren van het OTO-traject van een GHOR-functionaris.