Grote terrorisme oefening in Amsterdam

Op 8 en 9 november oefenen de gemeente Amsterdam, politie, Openbaar Ministerie, brandweer en de GHOR samen met Defensie. Het scenario waarmee wordt geoefend is een terroristische aanslag in de hoofdstad.

Tijdens de oefening wordt een situatie gesimuleerd waarbij een aanslag plaatsvindt op een locatie in Amsterdam. In reactie op deze aanslag treden de nood- en hulpdiensten op. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de interventie-eenheden van de Dienst Speciale Interventies. Doel van het optreden is om de aanslag zo snel mogelijk te beëindigen, het aantal slachtoffers te beperken en snelle en goede zorg te geven aan de slachtoffers.

De GHOR neemt aan de oefening deel met een Officier van Dienst Geneeskundig (OvD-G) in het CoPI. In het ROT wordt de GHOR vertegenwoordigd door het Lid ROT en ook het Actiecentrum GHOR zal worden opgeschaald. Ambulance Amsterdam is vertegenwoordigd met acht ambulances en het Special Operations Response Team (SORT). Ook zal de Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB) worden geactiveerd.

De GHOR neemt niet alleen deel aan de multidisciplinaire oefening, maar is ook monodisciplinair actief. Kijk hiervoor in de rechter zijbalk.

Grote ketenoefening GHOR