Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg 24/7 bereikbaar

Sinds enkele maanden is de dienstdoende Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg 24/7 bereikbaar via een speciaal telefoonnummer. Via dit nummer kan door mono- en multidisciplinaire partners met de ACGZ overlegd worden over:

  • Een ramp of crisis of dreiging daarvan
  • Knelpunten, bijvoorbeeld in één van de zeven disbalansen van zorgcontinuïteit bij een zorginstelling
  • Verbinding met het openbaar bestuur, de multidisciplinaire partners (brandweer, politie, gemeente) of de zorginstellingen
  • Informatievoorziening waaronder het opstarten van LCMS-GZ “De afgelopen maanden is al duidelijk in een behoefte voorzien”, bevestigt Wendy. “We zijn al een aantal keer gebeld om mee te denken, en informatie of advies. Bijvoorbeeld bij telefoniestoringen in ziekenhuizen, maar ook voor geverifieerde informatie ten tijde van een incident.”

“We kwamen erachter dat er af en toe vanuit onze mono- en multidisciplinaire partners behoefte was aan telefonisch overleg, ook buiten kantooruren”, aldus Wendy de Haas, één van de Algemeen Commandanten. Denk bijvoorbeeld aan een probleem in de zorgcontinuïteit van een zorginstelling. De drempel om de Meldkamer te bellen om de pager van de Algemeen Commandant uit te laten zetten bleek vrij hoog, waardoor we voor een laagdrempelige oplossing in de vorm van een telefoonnummer hebben gekozen”. “De Algemeen Commandanten schakelen het nummer door naar hun eigen toestel op het moment dat zij dienst hebben. Zo is er permanent iemand binnen de GHOR bereikbaar”.

Het telefoonnummer 020 5555200 is 24/7 bereikbaar.