GHOR gereed voor Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt de 29e editie van de Dam tot Damloop plaats. De GHOR Amsterdam-Amstelland coördineert en regisseert de geneeskundige hulpverlening tijdens dit evenement.

In de voorbereiding zijn door de hulpverleningsorganisaties in mono- en multidisciplinair verband afspraken gemaakt om de Dam tot Damloop succesvol te laten verlopen. Met betrekking tot gezondheidsveiligheid draagt de witte kolom bij aan onder meer (extra) inzet van de Meldkamer Ambulancezorg, ambulancehulpverlening Ambulance Amsterdam, de EHBO-organisatie van het Nederlandse Rode Kruis, het Zaans Medisch Centrum, het BovenIJ Ziekenhuis en diverse GHOR-functionarissen waaronder de OvD-G (Officier van Dienst Geneeskundig). Ook wordt gebruik gemaakt van de Geneeskundige Combinatie (Ambu- en SIGMA-team).

Op dinsdag 17 september wordt een briefing voor de sleutelfunctionarissen uit de witte kolom gehouden. Hieraan voorafgaand organiseert het Zaans Medisch Centrum voor de betrokkenen een klinische les. Hierin komen zaken als herkenning van problemen langs de route, warmtestofwisseling en opvang op de Spoedeisende Hulp (SEH)  aan de orde.

Duizenden deelnemers leggen aanstaande zondag de afstand van 16,1 kilometer af tussen Amsterdam en Zaandam. Anderen doen mee aan één van de kortere afstanden: de vier mijl, de Ladies Damloop of de Miniloop. In totaal gaat het om 40.000 deelnemers. Tegelijkertijd vindt de Dam tot Dam FietsClassic plaats, waaraan 6000 race- en toerfietsers deelnemen.

SIGMA-tent tijdens Dam tot Damloop 2009

Meer informatie